Koh Kood Duikplekken

De wateren rond Koh Kood bieden een aantal schitterende en gevarieerde duik plekken – sommige moeten nog ontdekt en verkend worden! Hier bij Koh Kood Divers zijn we er trots op dat we rond Koh Kood op zoek kunnen naar nieuwe interessant plekken. We zijn zelfs de enige duikers die gespecialiseerd zijn in het duiken van de Koh Kood Waters. Daardoor zijn we vaak de enige boot met duikers op onze duik plekken, zodat we relaxed en rustig kunnen duiken zonder grote groepen andere mensen.
Natuurlijk houden we je op de hoogte van nieuwe ontdekte gebieden, maar hier zijn een paar van onze favoriete duik plekken rond Koh Kood. Je kunt kijken op de Koh Kood Kaart om te zien waar de duik plekken liggen.

Koh Raet – 4-14m

Koh Raet is een klein eiland ten westen van Koh Kood en een populaire snorkel bestemming en ook een goede duik plek. Er zijn zelfs 2 duik plekken hier.
Het noordelijke deel van Koh Raet is ondiep, 4-8 meter, met zandige stukken en een variëteit van harde koralen. Het is een perfecte ondiepe duik voor beginners.
Het zuidelijke deel wordt dieper tot ongeveer 14 meter met interessante steen formaties en veel soorten vis. Jonge Harlekijnvissen verstoppen zich achter Hertshoornkoralen en Papegaaivissen worden hier vaak gezien. Pijlstaartroggen worden ook gevonden bij sommige zandige vlakten.

Tui Reef – 14m

Op het noordelijkste puntje van het eiland ligt Tui Reef, het is een fantastische kust duik met vele jonge harde koralen die beginnen te groeien op grote stenen. Het maakt het een interessante duik met vele verschillende Pijlstaartroggen, verschillendeMurenen en het normale leven rond een rif.

Lak Uan Reef – 13m

Lak Uan is een rif dat ligt in Lak Uan Bay. Je kunt hier scholen Schopvissen zien, Steenvissen kunnen ook worden gespot als je tenminste geluk hebt en goede ogen en vele schorpioenvissen zijn aanwezig. Grotere jager vissen zijn de prachtige Regenboogstekelmakrelen en Horsmakrelen. Zwartpuntrifhaaien en Witpuntrifhaaien worden vaak gezien net als vele grote groepen.

Hin Yedhi – 14m

Hin Yedhi heeft zijn naam te danken aan de gedenktekens op het eiland. Deze herdenken de grootouders van KlongChao Clan, (Yedhi betekent begraafplaats of gedenkteken). Met dieptes van 4 – 14 meter is de Cobia is hier vaak gezien, net als Regenboogstekelmakrelen, rif haaien met scholen van Baarsachtigen, de vreemde koraalduivel en af en toe ook nog een schildpad.

Hin AoSalad – 14m

Dit is een hele goede plek om de prachtige Australische Anemoonvis te vinden. Dit rif ligt in het midden van de Salad Bay en heeft een schitterende afwisseling tussen zachte en harde koralen. Dit is ook de enige plek rond het eiland waar we de grote rode Zeesterren kunnen vinden.

Bang Bao Reef – 4-16m

Met de ligging precies voor het Koh Kood Divers pand, Bang Bao Reef is een ondiepe makkelijke kust duik, perfect voor beginners. De kustlijn is grotendeels voorzien van grote stenen formaties, die de ruimte geven aan een variëteit van jonge harde koralen, verschillende Anemoonvissen met scholen van Papegaaivissen. Jonge Harlekijnvissen zitten vaak verstopt tussen het koraal en de blauw gespikkelde Pijlstaartrog wordt hier ook vaak gezien

AoTum – 14m

Een flinke duik van de kustlijn in de baai. AoTum is een grote duik plek voorzien van een prachtige koraal tuin en is verbonden met Hin Yedhi. Het zit vol met vissen, grote stenen en harde koralen. Het gevarieerde onderwater leven heeft Pijlstaartroggen, Schopvissen ,Cobia, Regenboogstekelmakrelen en Rif haaien. Een hoogtepunt zijn de Karetschildpad en groene schilpadden die hier vaak te vinden zijn.

Hin Ao Yai – 12m

Een schitterende Pinnacle met vele kleurrijke zachte koralen waarin veel blauw gestreepte Zeenaalden leven. De Australische Anemoonvis is hier veel te vinden en we kunnen ook het bruine Zeepaardje over het zand zien gaan. Verder leven er de Schopvissen, Vlindervissen, Horsmakrelen, Regenboogstekelmakrelen en andere makrelen.

Ao Yai Reef – 12m

Een aardige kustduik met veel gezonde harde koralen en grote steen formaties. Al het normale rif leven wordt hier gevonden zoals ook de Australische Anemoonvis en vele blauw gespikkelde Pijlstaartroggen.

AoKalang – 10m

AoKalang is een kust duik met vele grote stenen en een varieteit van gezonde harde koralen, met een aantal mooie voorbeelden van Tafelkoralen. Hier kunnen we ook Steenvissen en Schorpioenvissen vinden. Ook inktvissen worden hier regelmatig gespot.

Hin Loy – 16m

Hin Loy is een Pinnacle die uitsteekt boven het water en dan meer dan 16 meter het water induikt. Het is een mooie duik met grote grotten engrote gevlekte Reuzentandbaarzen, scholen van barracuda’s, Baarsachtigen en Grombaarzen. Koralen zijn er gevarieerd en je kunt prachtige Fan koralen, Reuzenvaassponzen en Olifantsoorsponzen vinden.

Klong Hin Reef – 12m

Klong Hin Reef heeft eindelijk 2 duik plekken en wordt ook wel eens de Anemoon Baai genoemd door de grote hoeveelheden Australische Anemoonvissen en Driebandanemoonvissen die hier zwemmen. Grote steenformaties met scholen van Papegaaivissen, Murenen, af en toe een Schildpad en een variëteit van verschillende Pijlstaartroggen en andere roggen.